top of page

Diensten

bissectrice.jpg
Schoenen kinderen.jpeg
bissectrice.jpg

Klinisch biomechanisch onderzoek

Tijdens een klinisch/biomechanisch onderzoek wordt de architectuur en lichaamsbouw van de patiënt grondig geanalyseerd. Via pijn gerelateerde testen gaan we na wat de klacht zou kunnen zijn en of de oorzaak hiervan terug te vinden is in bijvoorbeeld spierlengte of spierkrachttesten. 

Verder zal in een biomechanisch onderzoek gewrichtshoeken worden opgemeten om te checken of er afwijkende waarden aanwezig zijn.

Schoenen kinderen_edited.jpg

Pediatrisch onderzoek

Waarom is een podologisch onderzoek voor je kind belangrijk?

Bepaalde standsafwijkingen zijn normaal op een zekere leeftijd, maar moeten er wel uitgroeien naarmate het kind ouder wordt. Om die reden is monitoring  bij kinderen heel belangrijk. Zo kan er op tijd worden ingegrepen wanneer er iets anders evolueert dan normaal. 

Gewrichten van kinderen en hun voetjes zijn nog heel flexibel, wanneer er vroegtijdig een afwijking zichtbaar is in de voetjes kan er snel gestart worden met zolen. Zo groeien de kindervoetjes in de juiste richting en is er een optimaal resultaat mogelijk. 

! Wanneer tijdens de groei de voetjes snel gecorrigeerd kunnen worden, zal dit minder klachten met zich meebrengen op latere leeftijd ! 

Laure .png

Stap- en loopanalyse

Door middel van highspeed camera’s analyseren we het stap- en/of looppatroon. Tijdens deze analyse wordt nagegaan of de kanteling/rotaties binnen de normen blijven of moeten gecorrigeerd worden. Deze analyse gebeurt meestal met en zonder schoenen om te kijken of de schoenen al dan niet afwijkingen corrigeren.

zolen effect.jpg

Funtionele Zolen

Als een hielkanteling te groot of het voetgewelf te laag georiënteerd is er soms nood aan een functionele/corrigerende zolen. Deze podologische zolen werken in op de spieren en corrigeren de afwijkingen in de voetstand. Bij het vervaardigen van deze op maat gemaakte zolen wordt een 3D scan gemaakt van de linker en rechtervoet. 

bottom of page